di sebalik DUIT

kat dunia ni semua orang suka duit kan. mana tak nya, zaman sekarang ni semuanya kena guna duit. nak beli barang, nak kahwin, nak  wiwi (buang air kecil) pon kena bayar dulu kat tandas awam tu dulu lepas tu baru boleh wiwi. senang cerita semuanya kena guna duit KECUALI kasih sayang.. OK! nak tau apa disebalik duit? jom kite layannnnnn~~ 

  1. dengan adanya duit, perasaan korang boleh berubah mengikut keadaan. contohnya, berlagak bila ada duit dan segan/malu bila tiada duit.
  2. walaupun duit tidak boleh berkata-kata tapi duit boleh buat korang menjadi hambanya, bergaduh kerananya dan berpecah-belah juga kerananya.
  3. duit tidak mempunyai perasaan tapi manusia yang akan perasan bila banyak duit dan terus merasakan tidak cukup dengan apa yang ada.
  4. serapat mana pun korang dengan duit, bila mati duit itu sama sekali tidak akan ikut korang ke dalam kubur, membaca doa untuk korang atau menziarahi kubur korang di Hari Raya.
seronok kalau dapat duit banyak macam nip/s : hidup kat dunia ni sementara je. so tak payah la nak kedekut atau berkira sangat ye